Start  |  Om Expo  |  Kundtjänst  |  Dina uppgifter  | 
Din kundvagn
Inga produkter ligger i kundvagnen.
Pris: 0kr
Innehåll
Din kundvagn är tom!
Sortiment
Priser visas Inkl. moms
produkt

Goddag kampsyster: Kvinnorna i extremhögern

SLUTSÅLD
Maria Blomquist & Lisa BjurwaldAtlas 2009Antal sidor: 330ISBN: 978-91-7389-347-3Goddag kampsyster ger en unik inblick i den nazistiska rörelsen i Sverige. Läsaren får bland annat lära känna Anna och Emelie, två unga kvinnor gått med i rörelsen under senare år. Dessutom granskas kvinnornas roll i både nazistiska och främlingsfientliga partier.

De går i täten för nazistiska manifestationer. De håller tal där de propagerar för väpnad kamp. De tar plats på vit makt-musikens scen och vissa tvekar inte att använda våld mot människor som inte passar in i deras bild av hur Sverige ska se ut.
De är kvinnor.
Men vilka är de och vad lockar dem till en rörelse som framstår som så kvinnofientlig?

God dag kampsyster! ger en unik inblick i den nazistiska rörelsen i Sverige. Läsaren får bland annat lära känna Anna och Emelie, två unga kvinnor som gått med i rörelsen på senare år. Dessutom granskas kvinnornas roller i både nazistiska grupper och främlingsfientliga partier, såväl historiskt som i dag.

God dag kampsyster! utmanar våra föreställningar om den nazistiska och högerextrema rörelsen som en i huvudsak manlig gemenskap.

Lager:
Art.nr: 1089
Vikt: 500 gram