Start  |  Om Expo  |  Kundtjänst  |  Dina uppgifter  | 
Din kundvagn
Inga produkter ligger i kundvagnen.
Pris: 0kr
Innehåll
Din kundvagn är tom!
Sortiment
Priser visas Inkl. moms
produkt

Högerextrema rörelser och deras symboler

SLUTSÅLD
Håkan GestrinNatur & Kultur 2007Antal sidor: 194ISBN: 978-91-27-40987-3Inom olika högerextrema grupper visar sig symbolspråket ofta i gåtfulla förkortningar och särpräglade motvikretsar. Men vad betyder egentligen dessa tecken och hur ska vi tolka dem? Högerextrema rörelser och deras symboler ger svar på dessa frågor. Boken är ett resultat av ett samarbete mellan Natur & Kultur och Expo.

I alla tider har människan använt sig av olika symboler för att markera samhörighet och identifikation inom en grupp - och samtidigt visa avståndstagande från andra.

Inom olika högerextrema grupper visar sig detta symbolspråk ofta i gåtfulla förkortningar och särpräglade motvikretsar.

Vi ser dem gestaltade i kläddetaljer, på emblem, märken och logotyper, i typiska färgval, som tatueringar och klotter. Men vad betyder egentligen dessa tecken och hur ska vi tolka dem?

Högerextrema rörelser och deras symboler vill ge svar på dessa frågor.

Boken består av två delar: I den första beskrivs utförligt den symbolflora som vi möter i dag bland olika extrema grupper på högerkanten. Förutom en förklaring av symbolerna och deras ursprung ges en kortfattad historisk bakgrund till rörelsernas historia.

Bokens andra del omfattar en inventering av det breda spektrum av olika högerextrema grupper som förekommer i dag i Europa, Ryssland och USA.

Högerextrema rörelser och deras symboler är avsedd som ett lätthanterligt referensverk för alla som kommer i kontakt med dessa många gånger svårtydda symboler - i skolan och ute i samhället.

Boken är ett resultat av ett samarbete mellan Natur & Kultur och Expo.

Lager:
Art.nr: 1091
Vikt: 500 gram