Start  |  Om Expo  |  Kundtjänst  |  Dina uppgifter  | 
Din kundvagn
Inga produkter ligger i kundvagnen.
Pris: 0kr
Innehåll
Din kundvagn är tom!
Sortiment
Priser visas Inkl. moms
produkt

Sverigedemokraterna från insidan

SLUTSÅLD
Richard Slätt (red) Expo och Hjalmarson & Högberg Bokförlag AB 2004 Antal sidor: 144 ISBN: 91-89660-69-2 Med hjälp av interna dokument berättar Expos redaktion om vad som döljer sig på insidan av Sverigedemokraterma. Ur dokumentationen växer en bild fram av ett toppstyrt antidemokratiskt parti som präglats av organisatoriskt kaos och bittra interna fraktionsstrider.

Tommy Funebo tillhörde i många år den innersta kretsen av Sverigedemokraterna. I januari 2004 lämnade han partiet. Han var då föremål för ett uteslutningsärende efter att ha anklagat medlemmar i partistyrelsen för att vara nazister.

Fyra månader senare tog Tommy Funebo kontakt med tidskriften Expo. I portföljen hade han styrelseprotokoll, budgetförslag, tusentals e-postbrev och ljudupptagningar från interna krismöten i styrelsen. Där fanns också vandelsförsäkringar som de offentliga valkandidaterna tvingats lämna in och som egentligen skulle ha låsts in i kassaskåpet i partiets rikskansli. Nu finns de i stället i Expos arkiv.

Sammantaget är det en unik dokumentation om Sveriges största parti utanför riksdagen. Ur dokumentationen växer en bild fram av ett toppstyrt antidemokratiskt parti som präglats av organisatoriskt kaos och bittra interna fraktionsstrider.

Lager:
Art.nr: 1094
Vikt: 260 gram